Logotyp Move to Filipstad - Länkad till startsidan
Logotyp Move to Filipstad - Länkad till startsidan

FRITID

Det enormt rika utbudet av föreningar gör att du eller din familj har alla möjligheter att delta i just din favoritsport eller hobby. Du har alla möjligheter att fortsätta med något du redan är aktiv inom, eller varför inte skaffa en ny eller en till fritidssysselsättning? I Filipstad får du mer tid till livet!


Nedan finns ett urval av aktiviteter som finns i Filipstad.


Arenor & aktiviteter

Kalhyttan sport- och fritidsarena

På Kalhyttan sport- och fritidsarena finns längdskidspår i världsklass. Den moderna konstsnöanläggningen garanterar snö under hela vintern. Här finns bland annat även en välspelad discgolfbana, motionsspår, asfaltbana för rullskidor och ett utegym.


Skridskor och ishockey
I Wasahallen kan man åka skridskor och spela ishockey. Vid Skogsryd ligger även Filipstads kommuns konstfrusna bandybana. Om vädret tillåter under vintersäsongen finns det möjlighet att åka skridskor utomhus på bandyplanen.


Tennis

I Storbrohallen kan du spela tennis. Det finns även utomhusbanor i Blidbacka och i Nykroppa.


Padel

Det finns två inomhusarenor för padel i Filipstad: i Storbrohallen och i padelhallen bredvid Wasahallen.


Utförsåkning
I Filipstad finns två slalombackar: en i Lesjöfors och en på Dammshöjden (tillfälligt stängd).


Golf

Saxå golfbana är en av mellansveriges i särklass vackraste golfbanor, belägen på mark där järn framställdes under senmedeltiden. Banan är rolig och utmanande, passande för såväl proffs som nybörjare.


Ridning

I ridhuset Stensta gård huserar Filipstads ridklubb som också driver ridskola med grupper för såväl nybörjare som erfarna ryttare.


Motorsport

Flottuvans motorstadion med sina tre banor för motocross och folkrace, ligger strax utanför södra industriområdet i Filipstad. På Flottuvan finns plats för både nybörjare, motionär och elit - alla är välkomna att komma och träna.


Sim- och sporthall

Spångbergshallen är en inomhusanläggning för hela familjen. Här finns en idrottshall och bowlinghall med servering. Simhallen är stängd tills vidare.


Aktivitetspark

Aktivitetsparken Street Plaza ligger vid Ferlinskolan i Filipstad. Här finns möjlighet att åka skateboard, kickbike och bmx. I parken finns också ett utegym.


Cykel

Utöver cykelföreningens aktiviteter, finns även flertalet MTB-leder som är certifierade Biking Värmland-leder runt om i kommunen. Du kan även cykla på leder till Brattfors eller Nordmark.


Funderar du på om någon specifik förening finns här?

Kontakta Näringslivskontoret på Filipstads kommun, så kan vi informera och guida vidare naringsliv@filipstad.se 0590-612 16.

Senast uppdaterat:

Kontaktperson: Maria Thiery Wase

Filipstads kommun
Kalhyttan